malzemeler:
- 250 gr. bezelye
- 2 tane havuç
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy domates
- 2 tane limon
- 500 gr. kuşbaşı et
- 3 su bardağı pirinç
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak tozu
- Soya sosu
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Salça
hazırlanışı:
- Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın.
- Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyun.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün.
- Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun.
- Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
- Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın.
- 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.
- Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin.
- Kontrol ederek tuzunu koyun.
- Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı).
- Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin.
- Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun.
- Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin.
- 15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.Ölçü 1 porsiyon 1 kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder