4 Eylül 2013 Çarşamba

Fırında garnitürlü pilav tarifi

malzemeler:
  • 250 gr. bezelye
  • 2 tane havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy domates
  • 2 tane limon
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 3 su bardağı pirinç
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu
  • Soya sosu
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Salça
 hazırlanışı:
  • Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın.
  • Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyun.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün.
  • Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun.
  • Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın.
  • 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.
  • Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin.
  • Kontrol ederek tuzunu koyun.
  • Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı).
  • Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin.
  • Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun.
  • Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin.
  • 15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.

    Ölçü 1 porsiyon 1 kişilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder