10 Eylül 2013 Salı

Portakallı kereviz


Güzel bir hazırlık. Güzel bir yemek, güzel bir tarif. 
Portakallı Kereviz
Malzemesi ve hazırlanışı ile bunu sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

1 kg kereviz
1 kg portakal (suyu sıkılacak)
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Süslemek için:
Dereotu
Yapılışı

Kerevizin kabuklarını soyup, dörde bölün ve irice doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Küçük doğranmış havucu da ekleyip çevirin. Bezelyeyi ilave edin. En son portakal suyunu ve kerevizleri ekleyin. Kerevizler yumuşayana dek pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder