9 Eylül 2013 Pazartesi

AKOS, Akıllı Kent Otomasyon sistemleri


AKOS NEDİR?


AKOS platformu Türkiye’nin en gelişmiş modern kent bilgi sistemi yazılımlarını içinde barındırmaktadır. Platform; kent ve kentliye ait bilgilerin belirli yöntem ve standartlar dahilinde toplanması, güvenli bir veritabanına titizlikle aktarılması, veriler arasındaki ilişkilerin belediye süreç ve ihtiyaçlarına paralel olarak belirlenmesi, yönetilmesi ve doğru analizlerin yapılarak belediye ve kamu kuruluşlarının tüm ekonomik, sosyal, kültürel ve idari hizmetlerini en iyi şekilde vatandaşa sunmalarını sağlama amacı gütmektedir.


AKOS projesi kentliyle bütünleşen; vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit eden; önceliklerini objektif kriterlerle belirleyen; bürokrasiyi azaltarak, çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayan; şeffaf, katılımcı, üretken belediyeciliği öne çıkarmaktır.
NEDEN AKOS?
Belediyelerin Tüm Kent Bilgi Sistemi Gereksinimlerini Tek Bir Çatı Altında Toplar
AKOS ile belediyemizin bütün kent bilgi sistemleri gereksinimleri tek bir çatı altında toplanmıştır. AKOS belediyelerin ürettiği her tür sözel ve konumsal veriyi, ilişkisel yapıda tek bir veri tabanı üzerinde saklamakta ve bu surette operasyonel ve idari bütün faaliyetler için gereken fonksiyonel altyapıyı oluşturmaktadır. Bu altyapı üzerinde tüm veriler (mekan, zaman ve öznitelik) etkin ve ayrıntılı bir şekilde ilişkilendirilebilmekte, tanımlanabilmekte, saklanabilmekte, işlenebilmekte ve analiz edilebilmektedir.
Bilgiye Dayalı Karar Vermeyi Mümkün Kılar & Kaynak Tasarrufu Sağlar
AKOS bilgi paylaşım ve entegrasyon uygulamaları - belediyeler açısından büyük önem arz eden - nüfus, taşınmaz, mülkiyet, altyapı, tesisat ve abonelik gibi bilgilerin kullanımı için, bu verilerin kaynağı ve yasal sahipleri olan kurumlarla online entegrasyon sağlamıştır. Bu sayede AKOS uygulamaları belediyelerimizin en güncel ve en doğru bilgiyi kullanabilmelerini mümkün hale getirmiştir. Güncel ve doğru bilgiyi kullanarak karar veren belediyelerimiz ise bu süreçte zamandan ve paradan tasarruf etmiş, kaynaklarını etkin kullanabilir hale gelmişlerdir.
Vatandaşın Yaşam Kalitesini Yükseltir & Memnuniyet Yaratır
AKOS uygulamaları, vatandaşların belediye ve hizmetlerine zaman ve mekandan bağımsız olarak ulaşabilmelerine ve ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamaktadır. Kent yaşamını kolaylaştıran AKOS uygulamaları ile belediye hizmetleri standardize edilirken, herkese eşit hizmet anlayışı uygulamada da gerçekleşmektedir. Tümüyle entegre veri tabanı ve bilgi sistemi altyapısı - hizmet süreçlerindeki bilgi eksikliğini ortadan kaldırmak suretiyle - vatandaşa yansıyan problemleri ve koordinasyonsuzluktan kaynaklanan bürokrasiyi ortadan kaldırmaktadır. AKOS uygulamalarını kullanan belediyelerimizin bilgiye dayalı sundukları hizmetler vatandaşların ihtiyaçlarına eksiksiz karşılık vermekte ve belediye-vatandaş ilişkilerini iyileştirmekte büyük rol oynamaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder