3 Eylül 2013 Salı

Kakaolu Pastalar ve Kakao Topları

Malzemeler

Kakaolu pastalar için pandispanya:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pasta kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
Süslemek için:
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Ceviz
Kekleri ıslatmak için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Kakao topları için:
  • Artan pasta malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
Bulamak için:
  • Kakao
Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı ve şekerimizi çırpıyoruz. İçine süt, yağ ve unumuzu koyup çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yağladığımız ve şekerlediğimiz tepsiye döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Pandispanya soğurken pasta kremasını hazırlıyoruz. Vanilya hariç tüm malzemeleri tenceremize koyup çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp vanilyasını ekleyip 3 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz. Krem şantimizi hazırlayıp soğuması için dolaba koyuyoruz. Pandispanya soğuduktan sonra ip yardımıyla 2′ye bölüp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesiyoruz. (benim tepsimden 10 tane çıktı.) Kestiğimiz keklerin alt tabanına ıslatmak için kahveli sütümüzden döküyoruz. 1 yemek kaşığı kremamızdan koyup yayıyoruz (krema koyu kıvamlı oluyor.) Üzerine ıslattığımız keki kapatıyoruz ve şantiyle sıvayıp üzerine ceviz vs döküyoruz. Afiyet olsun…
Kakao topları için, artan pandisanya, muhallebi, krem şanti ve cevizi derin bir kaba alıyoruz. İçine sütümüzü koyup yoğuruyoruz. Elimizle şekil verip kakaoya buluyoruz, afiyet olsun :)
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama:30dk Pişirme:25dk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder