31 Ağustos 2013 Cumartesi

Türkçe ve ingilizce olarak....BAFRA DAMAK TATLARI VE MAHALLİ YEMEKLER/CUISINE OF BAFRA AND ITS DELICIOUS LOCAL TASTES

BAFRA DAMAK TATLARI VE MAHALLİ YEMEKLER

İlçemizde ki meşhur yöresel yiyecekler şunlardır:


Bafra Pidesi

       Önce hamur yoğurulur.Mayalanmaya bırakılır.Kıyma, soğan, karabiber, maydanoz ve pul biberden oluşan harç karıştırılarak kavrulur.Mayalı hamur 45-50 cm uzunluğunda ve 10 cm genişliğinde açılır. İçinehazırlanmış iç malzemesi (kavrulmuş), ılık olarak konulur. Fırında nar gibi kızarana kadar bekletilir. Sonra çıkarılır.Uzunlamasına bıçakla ortasından çizik çekilir.Arasına ince ince tereyağı tabakası serpiştirilir.Tekrar üstüne tereyağı sürülüp, ince dilimler halinde servise sunulur.Bafra Pidesinin pastırmalı, peynirli, sucuklu, karışık çeşitleri de vardır.Ancak bu sayılanların hamuru 30-35 cm. genişliğinde ve yuvarlakça açılır.İçine birkaç parça tereyağı konulup, fırına sürülür.Hafif pişirince çeşidine göre malzeme üzerine serpiştirilir.Ve yumurta kırılır.Nar gibi kızarınca servisi yapılır.Pidenin yanında içecek olarak özellikle çay veya ayran içilir. İlçemiz Ticaret ve Sanayi Odasınca; Bafra Pidesi için Türk Patent Enstitüsüne müracaat edilmiş, bu kurum tarafından “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” verilmiş, böylece bir nevi marka olmuştur. Artık “Hakiki Bafra Pidesi” yapmak isteyenler ilgili Oda’ dan izin almak zorundadırlar.

Kabak Tatlısı :

       2 kg ağırlığında kabak küçük dilimler halinde kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üstlerini örtecek şekliyle toz şeker serpilir. Kabaklar suyunu salıp, şekerler görünmez oluncaya kadar yaklaşık 5- 6 saat bekletilir. 200 derece sıcaklığına getirilen fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.Sofraya getirilirken üzerine önce manda kaymağı, onun üzerine de ceviz serpilir, soğuk şekilde afiyetle yenilir.

Erik Yemeği:

       Şehir merkezinde eskiden çok bilinen ancak bugün hemen hemen unutulmuş, nefis bir yemek. Malzeme olarak; kurutulmuş asıl karaca erik, kuşbaşı et ve tereyağı kullanılır. Hazırlanışı; Erikler iyice temizlenip, yıkanır. Bir tencere içinde kuşbaşı et suyunu çekene kadar tereyağı ile kavrulur.Kavrulurken erik ilave edilir. Erikler şişene kadar kavurma işlemi devam eder. Sonra malzemenin üstüne iki parmak eninde çıkacak şekilde su kaynatılır. Erikler pişince çok az da toz şeker ilave edilerek, bütün bu karışım 10 dakika kadar kaynatılır. Yemek servise hazır hale gelir. Erik yemeği, eski dönemlerde özellikle Ramazan Aylarında Bafra insanının çok sevdiği mideye yük olmayan, yumuşak bir yiyecek çeşididir.

Loko Ağzı:

       Bilhassa eskiden Sarıkaya köyüne görülen bir düğün yemeği adetidir.Düğünden önce tek kız olan evlerden toplam iki kız, gelin evine çağrılır. Bu iki kız her evden azar azar un toplar. Sonra gene ikisi, unu bir güzel yoğururlar.Birisi, yoğrulan hamuru dilip, hamur sofrasında (Yaslıağaç) incecik açarken, diğeri de saç üzerinde kızartır.Duvak günü damatla geline birer lokma yedirirler.Kalanı ise Deniz’e, Irmağa veya göle atarlar. İki kız, o gün akşama kadar kimse ile konuşmaz. Akşam, anne ve babalarından bahşiş alırlar ve bundan sonra yeniden konuşmaya başlarlar.

Metez :

       Hamur işi bir yiyecek çeşididir.Bilhassa Göltepe ve çevresindeki diğer bazı köylerde daha çok yapılır.Kullanılan malzemeler; buğday unu, tuz, yoğurt, yumurta, ceviz, kıyma, baharat, maydanoz ve peynirdir.Yapılışı; Bir miktar unun içine bir bardak yoğurt, yumurta, tuz katılıp, suyla yoğrulur.Sandoviç hamuru yumuşaklığında bırakılır.Yarım saat dinlendirilir.Sonra hamurlar 2 cm. kalınlığına poğaça şeklinde açılır. Ve içine iç malzemeleri konup, kapatılır. Hazırlanan bu içli hamurlar bir tenceredeki kaynar suyun içine atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Daha sonra tabaklara sıralanır. Üzerine peynir, maydanoz ve baharat karışımı sos dökülür. Çay ve ayranla sıcak yenir.

Nokul:

       Bafra’ya has bir hamur-işi yiyecek türüdür. Yapılışı şöyledir; 2 ekmeklik hamur, 2 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ve 1 kabartma tozu, küçük hamur leğeninde yeterli miktarda unla güzelce yoğrulur. Ve bir saat dinlendirilir.Sonra özellikle mısır nişastası serpilerek sofra büyüklüğünde yufkalar açılır. 1. kat yufka ile 2.kat yufka arasına 2 kaşık zeytinyağı sürülür. Üzüm, ceviziçi ve şekerden oluşan iç malzemesi de iki yufka arasına konulur. Ve yufkalar birleştirilip, katlanır.Rulo haline getirilir.Ortalama 5-6 cm. uzunluğunda kesilip, tepsiye özenle sıralanır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Fırında güzelce kızartılır. Özellikle çay ile,  olmazsa soğuk içeceklerle servisi yapılır.Nokul, Bafra insanının, dini bayramlarda misafirlerine ikram ettiği özel bir yiyecektir.

Su Böreği :

       Bir tepsi börek için, gerekli un; 13 adet köy yumurtası, tuz, biraz zeytinyağı, su ile kulak memesi yumuşaklığında kıvama gelene kadar yoğrulur. Ve dinlenmeye bırakılır. Öte yandan iç malzemesi olarak şu hazırlıklar yapılır; Kıyma hafif yağla kavrulur. İçine soğan, maydanoz, tuz ve baharat karışımı ilave edilir.Karıştırılır.5 dakika daha ateşte bekletilir.Sonra biraz soğutulur.Dinlendirilen hamur, oklava ile 16 adet yuvarlak yaprak açılır.İçinde hafif tuz ve zeytinyağı olan kaynamaktaki suyun içine açılan yaprak hamur; daldırılıp çıkartılır ve bir başka kaptaki soğuk suya batırılarak şoklanır.Bilahare yağlanmış tepsiye 8 yaprak, (aynı işleme tabi tutularak) konur.Sekizinci yaprak üstüne hazırlanmış içi malzeme döşenir.Sonra tekrar 8 kat yaprak hamur daha aynı işlemle döşenir. En üst katına (zeytinyağı), yumurta sarısı ve yoğurt kaymağı karışımı sürülür. Nar gibi kızarana kadar pişirilir. Dilimler halinde kesilip, servisi yapılır.Ayran, meşrubat ve çayla birlikte afiyetle yenir.





Sipsi:

       Buğday veya mısır unundan yapılan farklı bir pasta çeşididir.Kızılırmak’ın sağ tarafında kalan ova köylerinde daha çok bilinir.Kullanılan malzemeler; tavuk, buğday veya mısır unu, tereyağı, soğan ve sarımsaktır.Buğday sipsisinin yapılışı şöyledir; Tavuk temizlenip suda haşlanır. Tencereye biraz buğday unu ve tereyağı konularak, pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulmuş un soğutulur. Ve sonra tavuk suyuna yedirilerek yavaş yavaş karıştırılıp, bulamaç haline getirilir. Sıvılık derecesi muhallebi olana kadar pişirilir. Yayvan, büyükçe bir kaba dökülür. Üzerine soğan karabiber, salça ve tavuğun etlerinden oluşan sos ilave edilir. Böylece yenecek hale gelmiş olur. Mısır unu ile yapılan sipsi ise şöyle hazırlanır; Mısır unu, kaynamış sıcak ve tuzlu suya yedirilir.Kıvamı birazaha katı olur.Bir tepsiye dökülür. Üstüne tavuk yağı ve tereyağı karışımı bir sos ilave edilir. Daha sonra pişmiş tavuk, parçalar halinde pastanın üzerine yerleştirilir.Sıcak halde servisi yapılır.

Musoris:

       Karpuzlu, Balıklar, Türbe, Gümüşyaprak ve Osmanbeyli köylerinde özellikle tanınan bir tavuklu pilav şeklidir. Hazırlanışında soğan, tereyağı, salça, pirinç ve haşlanmış tavuk kullanılır.Yapılışı ise şöyledir; Soğan, tereyağı ile kavrulur.İçine bir miktar salça ilave edilir.Kavrulmuş bu malzeme içine yıkanmış pirinç katılarak bir süre daha kavrulur.Bu karışım bir tepsiye dökülerek yayılır.Üzerine haşlanmış tavuk parça parça yerleştirilir.Suyu da ilave edilerek fırına sürülür.20-25 dakika piştikten sonra artık yenilmeye hazırdır.


Pürpeç:

       Özellikle, Karpuzlu, Lengerli, Osmanbeyli, Gümüşyaprak ve Balıklar köylerinde yapılan bir börek çeşidi. Yapılışı şöyledir; Su, tuz, un karışımından elde edilen hamurdan 12 yaprak yufka açılır, üzerlerine çiğ süt kaymağı sürülür. Börek tepsisi içine önce 6 tanesi yerleştirilir.Sonra araya çiğ- süt kaymağı, çökelek ve 5 yumurtadan oluşan malzeme konulur.Bunların üstüne 6 yufka daha ilave edilerek fırında pişirilir.Ve genelde sıcak olarak sofra servisi yapılır.

Ekmek ıslaması:

       Bayat (özellikle köy somunu) ekmekler kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.Bir tepsiye yayılır.Kıyma, doğranmış soğan, kırmızı pul biber birlikte içine hafif tuz da atılarak bir tencere de kavrulur.İçine kaynar su ilave edilerek, bir süre daha kaynatılır.Sonra tepsideki ekmeklerin üstüne dökülür. Bol sulu olmasına dikkat edilir. Peşinden sarımsaklı yoğurt gezdirilir.Ve sıcak olarak afiyetle yenilir.Bu yemeğin yapılmasında ana sebep; damak zevkinin yanı sıra bayat ekmeği bu şekliyle, israf etmeden değerlendirmektir.



      
Kaypancak:

       Bafra’ya has bir yemek türü. Mayasız hamur yufka’ dan büyükçe ve kalın açılır.Uzunlamasına ve 2 cm genişliğinde şerit şeklinde kesilir. 3- 4 tane şerit hamur üst üste konur. 2 cm kareler halinde kesilir. İki saat kadar dinlendirilir. Sonra tencerede kaynamakta olan     suda haşlanır.Ardından suyu ile beraber bir tepsiye dökülür. Üzerine tereyağı, kıyma, pul biberden oluşan sos ilave edilir. Sıcak şekil de afiyetle yenilir.

Kaymaklı lokum:

       Bafra’ya özel bir şekerleme çeşitidir.En önemli özelliği, manda (halk arasındaki tabirler kömüş) kaymağından yapılmasıdır.Taze  kaymaktan yapıldığı için bu üretim şekli ve lezzetiyle Türkiye ve Dünya’da tektir.Tadı şahane olup damakta alışkanlık yapar.Yiyenin vazgeçemeyeceği bir lokum türüdür.
Yapılış şekli : mısır nişastası, şeker, su, limon tuzu belirli ölçülerde karıştırılır. Kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılıp koyulaştıktan sonra etrafı çevrili bir tablaya dökülür, bir gece dinlendirilir.Ertesi günü lokum hamuru bir oklava ile bir santim kalınlığında açılır.Pide hamuru büyüklüğünde yanları kesilir.İçine manda kaymağı ve konulur ve ağzı büzülerek kapatılır, sonra şeker pudrası üzerinde yuvarlattırılır.Düzgün sıralar halinde kutuya konulur.Makas veya bıçakla kesilerek afiyetle yenir.

SEBZE YEMEKLERİ VE DİĞER DAMAK TATLARI
Brokoli Çorbası
Brokoli Salatası
Bulgurlu Brüksel Lahana Çorbası
Enginar Çorbası
Paça Çorbası
Bafra Köftesi
Tavuk Çorbası
Mercimek Çorbası
Ezogelin Çorbası
İşkembe Çorbası
Çiğer yemeği
Karalahana Sarması
Bafra usulü Cimcik
Arnavut Böreği
Aşure
Tarhana Çorbası
Düğün Keşkeği
Çerkez Tavuğu
Ramazan Pidesi
Bafra Usulü Ev Tandırı
Güveçte Sebze Türlüsü
Çoban Salata
Sütlaç
Kırmızı Biber Dolması
Hanımağa patlıcan Sarması
Karnabahar
Fırında Pırasa
Mıhlama
Un Helvası
Tepsi Köftesi
Ispanak kavurması ve yemeği
Beyaz Lahana Sarması
Dolma
Kuru Fasülye
Yeşil Fasülye
Patates Salatası
İrmik Tatlısı
Nesibe Tatlısı
Gözleme
Muhacır Pidesi
Zeytinyağlı Enginar
Pırasa Yemeği
Karnabahar
İmam Bayıldı
Patlıcan Sote
Yoğurtlu Mısır Çorbası


CUISINE OF BAFRA AND ITS DELICIOUS LOCAL TASTES
Popular local food in BAFRA:
Bafra Pidesi (Pide - Filled yeast pastry)
First the dough is kneaded and then left to get yeasted. In a separate bowl, mince, onions, black-pepper, chopped parsley and red-pepper are mixed and then sautéed. The yeasted dough is rolled out (45-50 cm in length and 10 cm in width). The filling sautéed is poured in the middle of the dough when it’s still warm and the dough is put together. When the oven is ready, pide is placed within and roasted until the surface of the dough gets the golden color. After taken out from the oven, with the help of a knife, a longwise scratch is formed all over the pide, some butter is placed within the dough via this scratch and small pieces are cut to be served. You may find Bafra pidesi filled in with pastrami, fermented sausage, cheese and mixed ingredients. However, Bafra pidesi filled in with these are generally made of dough rolled out in 30-35 cm wide and in round shapes. They get roasted in the oven together with some butter over. When taken out, eggs are cracked on the top and then the egg yolks are cooked for few more minutes in the oven before getting ready to be served. The popular drinks which go well with Bafra Pidesi are Turkish tea or ayran (yoghurt drink). Bafra Chamber of Industry and Commerce has applied Turkish Patent Institute for Bafra Pidesi which in turn received “Geographical Mark Registration Certificate” and therefore became a sort of brand. Today, restaurants who want to prepare and serve the real Bafra Pidesi have to get the related permit from the Chamber.
Kabak Tatlisi (Oven Baked Pumpkin in Syrup)
2 kg pumpkins are thinly-sliced and then placed on the oven tray. Icing sugar, in abundant amount to cover the surface of all slices, is sprinkled. After keeping the pumpkin slices covered with sugar aside for 5-6 hours (until the pumpkins release their water and the sugar gets melted), they’re placed within the oven at 200 degrees and cooked until they get softer. After the cooking process is over and as soon as they get cooler, they’re prepared for service with some buffalo cream and walnuts.
Erik Yemegi (Roasted meat with prunes)
This is a kind of food which once was very popular within the center of Bafra but is almost forgotten today. The ingredients are prunes, meat cubes and butter. Preparation: Wash the prunes until they’re totally clean. In a medium sauce pan, roast the meat cubes with butter till the cubes leave all their juice and the juice gets boiled. While roasting the meat cubes, pour the prunes into the pan and keep roasting them together until the prunes get bulged. Add some water on the top of this roasted mixture till the point where it covers all ingredients. As a final touch, when the prunes get cooked, add a pinch of icing sugar and let the mixture boil for 10 minutes. The food is now ready to serve. Erik yemegi is a soft type of food, in other words easy to digest and this is why was especially preferred by locals at old times during the Ramadan.
Loko Agzı (Loko Mouth)
This is mostly an old wedding-food tradition which was once practiced in Sarikaya village. According to this tradition, two singleton girls living in the same village are invited to the wedding house before the wedding ceremony. These 2 girls collect some flour from each house in the village. Later on, they knead the flour collected and prepare one big dough. One of them slices the dough and roll it out in thin circle pieces over the breadboard (Yasiagac) whereas the other fries them over the baking sheet. On the veil day, bride and groom eat a bite of this. Rest is thrown into the sea, river or lake. Those two girls do not speak with anybody that day till it gets dark. In the evening, they get tip from their parents and then start speaking again.
Metez (Filled pastry)
This is a kind of pastry, popular especially in Goltepe and surrounding villages. Ingredients are wheat flour, salt, yoghurt, eggs, walnuts, mince, spices, parsley and cheese. Preparation: Put a glass of flour, a glass of yoghurt, egg, salt and water together in a bowl and knead them all till the dough gets as soft as a sandwich dough. Let it rest for half an hour and then roll it out in 2 cm wide pieces. Put the other filling ingredients within these pieces and close them. Throw these filled pastries into the boiling water and boil for 10 minutes. Then take them out, place onto a serving plate, pour the sauce made of cheese, parsley and spices all over the pastries. Eat hot with tea and ayran (yoghurt drink).
Nokul (Local cookie)
Nokul is a local cookie, a specialty of Bafra cuisine. Ingredients: 2 bread dough, 2 glasses of olive oil, 1 glass of yoghurt, 1 egg, and 1 pack of baking powder. Preparation: All ingredients are kneaded in a small kneading bowl with sufficient amount of flour. The dough prepared is rested aside for about an hour. Then together with some corn flour sprinkled over, the dough is rolled out (in floor table’s dimensions). 2 table spoons of olive oil are basted between the first and second layer of rolled-out dough. The filling mixture composed of raisins, walnuts and sugar is also poured between the two layers. After all, these layers are united, rolled, cut (5-6 cm length) in slices and placed carefully on the oven tray. Some egg yolk is brushed on the cookie slices and then cooked in the oven till they turn red/brown. You may serve nokul together with tea or cold drinks. Nokul is one of those special-day foods of Bafra, served in religious festivals.
Su Boregi (Water Heurek)
Ingredients (for a whole tray of heurek): flour, 13 eggs (village type), salt, olive oil, water. Knead all these ingredients to make a dough of earlobe consistency. Then leave it aside. In the meantime, start preparing the filling mixture. Roast the minced meat with some oil. Add chopped parsley, sliced onions, salt and spices into the roasted mince. Stir them all together for 5 minutes and then leave it to cool. Take the dough to roll it out with a rolling pin. Roll it out into 16 round layers. Dip each layer of rolled dough into the boiling water (salted and oiled). Don't keep the layers in the water, just dip them, then take out and apply a shock effect by dipping them into the cold water poured into another bowl. Place 8 layers, dipped into boiling and cold water respectively, onto the oiled tray one after the other. On the top of the 8th layer, spread the filling mixture and then cover these with another 8 layers by following the same process. On the very top of the 16 layers filled in with the mince mixture, apply the olive oil, egg yolk and yoghurt fat mixture with the help of an egg brush. Cook the heurek in the oven until it gets toasted. As a last touch, cut the heurek into slices and eat together with yoghurt drink, cold drinks or tea.
Sipsi (wheat/corn flour mash)
Sipsi is a different type of pastry made of wheat or corn flour. It's more popular in the plain villages located at the right side of Kızılırmak River. Ingredients are as follows: Chicken meat, wheat or corn flour, butter, onions and garlic. Preparation of wheat sipsi: Take one whole chicken, dress and boil it. Melt butter in a medium saucepan over medium-high heat until foaming. Add wheat flour. Cook, stirring, for 1 to 2 minutes or until bubbling. Remove from heat and leave to cool. Then add this mixture into the chicken stock, whisking constantly until it becomes a mash. Pour the mash onto a wide service place. Put its sauce, made of onions, black pepper, tomato paste and chicken meat pieces, onto the mash and serve. Preparation of corn sipsi: Corn flour is poured slowly into the boiling salted water. This mixture is a bit more solid than the wheat mixture. Then it is placed onto the service plate. First a sauce of chicken oil and butter is sprinkled, and then finally boiled chicken is placed on the top of the plate in thin slices. Sipsi is served hot.
Musoris (chicken pilaf)
Musoris is a kind of chicken pilaf, popular in Karpuzlu, Balıklar, Türbe, Gümüşyaprak and Osmanbeyli villages. Ingredients: Onion, butter, tomato paste, rice and boiled chicken. Preparation: Melt butter in a sauce pan and add the onions. Cook the onions till they get roasted and then add the tomato paste while stirring. Finally, add the washed rice into this mixture and cook further. Pour this mixture onto an oven tray. Place the boiled chicken pieces all over it. Also add some chicken stock. Cook 20-25 minutes in the oven. Musoris is now ready to serve.
Purpec (heurek with butter fat, cheese and eggs)
This type of heurek is popular especially in Karpuzlu, Lengerli, Osmanbeyli, Gümüşyaprak and Balıklar villages. Preparation: Prepare a dough with water, salt and flour. Roll it out into 12 layers. Brush butter fat on the layers. Place first the 6 of these layers on the tray. Then cover the top of these layers with a mixture of butter fat, skim-milk cheese and 5 eggs. Then put the remaining 6 layers on the mixture. Cook this heurek in the oven and serve hot.
Ekmek islamasi (soaked bread- prepared with minced meat)
Aged breads (especially village breads) are sliced into tiny pieces and placed over a tray. In a separate sauce pan, minced meat is roasted with chopped onions, chili pepper and salt. When it is roasted completely, some water is poured and it is boiled some further. Finally, this mixture is poured onto the breads. It is important that the mixture is sufficiently juicy. As a final touch, the food is garnished with garlic yoghurt dressing. Ekmek islamasi is served hot. The main reason of preparing this food is preventing the waste of aged breads.
Kaypancak (a kind of pasta with mince sauce)
This food is definitely a specialty of Bafra. A yeast-free dough is prepared and rolled into thin sheets. Then the sheets are sliced in lengthwise, in 2 cm width. The 3 or 4 slices are put one after the other and then once more cut into 2 cm squares. All the slices prepared are left aside and rested for 2 hours and then boiled. To serve, these kaypancak pieces are poured into a service bowl with its boiled water and then garnished with a sauce of butter, mince and chili pepper.
Kaymakli lokum (turkish delight with clotted cream)
Kaymakli Lokum is a type of candy specially made in Bafra. The main characteristic of this type is its main ingredient, clotted cream (from buffalo fat- komus, in local saying). Kaymakli Bafra lokumu is the first and the least type of Turkish delight prepared from fresh clotted cream. Its taste is wonderful and becomes an addiction in a short time for people who taste it once.
Preparation: Corn starch, sugar, water, powdered essence of lemon is mixed (in certain amounts). This mixture is then boiled slowly and when it gets thickened, poured into a flat encircled surface and rested overnight. The next day, the delight dough is rolled with the help of a thin rolling pin into one centimeter wide pieces. The sides are separated and the filling stuff (clotted cream) is placed in the middle of the rolled delight dough. Then it is ruffled and folded up over the powdered sugar. Finally it is placed within the boxes in lines and cut with scissor or knife into classic Turkish delight rolls.
VEGETABLE DISHES AND OTHER TASTEFUL FOODS
Broccoli Soup
Broccoli Salad
Brussel Sprouts Soup with Cracked Wheat
Artichoke Soup
Trotter Soup
Bafra Mince Balls
Chicken Soup
Lentil Soup
Red Lentil and Mint Soup
Tripe Soup
Lamb Liver
Stuffed Black Cabbage
Bafra Style Cimcik
Albanian Style Heurek
Noah's Pudding
Tarhana Soup
Wedding KESKEK (a dish of mutton or chicken and coarsely ground meat and wheat)
Circassian Chicken
Ramadan Pide
Bafra Style Homemade Tandoor Kebab
Hodgepodge Stew
Shepherd Salad (with tomatoes and cucumbers)
Rice Pudding
Stuffed Red Pepper
Hanımaga Eggplant Rolls
Cauliflower dish
Baked Leek
Mihlama Corn flour dish
Flour Halva
Meat Balls on Tray
Roasted spinach
Stuffed White Cabbage
Stuffed Vegetables - Dolma
White Bean Stew with Meat
Green Bean Stew with Meat
Potato Salad
Semolina Dessert
Nesibe Dessert
Flannel-cake
Refugee Pide
Artichokes in olive oil
Leek Stew with Meat
Imam Bayildi -Stuffed Eggplant
Roasted Eggplant

Corn Soup with Yoghurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder