30 Ağustos 2013 Cuma

Bir damak tadı....



Malzemeler

1\2 kg patates
2'şer adet havuç ve kabak
1 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
2 dal taze soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet yumurtanın sarısı + 3 adet yumurta
8 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı susam
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı

Patatesleri haşlayıp ezin. Havuç, kabak ve kırmızı biberi küçük doğrayın. Sarmısak ve soğanı kıyın. Sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 adet çırpılmış yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta, tuz, karabiber ve patatesi ilave edip karıştırın. Elinizle pürüzsüz oluncaya kadar yuvarlayın. Önce kalan nişastaya, sonra çırpılmış 3 adet yumurtaya ve susama bulayın. Patates toplarını kızgın sıvıyağda, altın sarısı renk alana dek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartın. Nane yaprağı ve havuç toplarıyla süsleyip, ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder