29 Ağustos 2013 Perşembe

Bal, süt ve su





Balı sıcak sütle karıştırmak

Kendimizi biraz kötü hissettiğimizde, grip olacağımızı düşündüğümüzde, öksürüğümüz olduğunda, hatta kendimizi iyi hissetmediğimiz de, zayıf ve yorgun düştüğümüzde hemen aklımıza bal ve süt gelir. sıcak suya bal ve limon karıştırıp içmek bunlardan biridir.Sıcak sıcak içmeye önem verdiğimiz bu karışımın boğazlarımıza iyi geleceğini düşünürüz. Sıklıkla yaptığımız bu yanlış, aslında baldaki protein, mineral ve enzimlerin kaybedilmesine neden oluyor. 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalan bal, tüm besin değerini yitiriyor ve sıcak suyun, sütün ya da çayın içinde yalnızca tatlandırıcı işlevi görüyor. Bu nedenle balı ılık su, süt veya meyve suyu ile tüketmeye özen göstermeliyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder