29 Ağustos 2013 Perşembe



Kayısı Kek afiyet olsun

İşte Gerekli Malzemeler
400 gr kayısı
50 gr tereyağı
40 gr esmer şeker
1 yumurta
50 gr un
65 gr kepekli un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tarçın
60 ml sütYarım tatlı kaşığı vanilya
üzeri için ise
Pudra şekeri

Kayısılı kek Nasıl Yapılır

Kayısıların çekirdeğini çıkarıp elma dilim şeklinde dilimleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri hamur çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Yumurta, unlar, kabartma tozu, tarçın, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp içine kayısı dilimlerini aktarın. üzerine pudra şekeri serpin. Kek harcını kayısı dilimlerinin üzerine ekleyin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyer olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder